Hello Monday
TIPS TEGEN DE MAANDAGDIP

Iedere werknemer heeft er wel eens last van, het begin van een nieuwe werkweek is weer aangebroken na het heerlijke weekend. Nog 5 volle dagen werken en het is weer weekend! Maar hoe doorbreek je deze gedachten, en begint u weer fris aan de werkweek?

Wij hebben vanuit Allright een aantal handige tips voor u op een rij gezet:

1. Stop met ‘snoozen’

U maakt het uzelf moeilijk door meerdere malen de snooze-knop in te drukken. Zet de wekker aan de andere kant van de kamer, zodat u beslist uw bed uit moet.

2. Stel uzelf blood aan licht

Licht zorgt ervoor dat u meer energie krijgt. Trek, zodra u wakker bent, direct de gordijnen open. Ook frisse lucht geeft u meer energie. Dus: ramen en gordijnen open.

3. Zorg voor een ochtendritueel

Een vaste ochtendroutine geeft rust. Ga op een vast tijdstip douchen en eten. Op deze manier houdt u tijd over voor andere dingen, zoals de krant lezen. De rest van de dag voelt u zich ontspannen en prettig.

4. Muziek beïnvloedt uw stemming

Zet in de ochtend uw favoriete muziek op. Muziekklanken hebben een grote invloed op onze stemming. Muziek kan u vrolijk maken.

5. Neem een gezond ontbijt

Een gezond ontbijt geeft u de ‘broodnodige’ energie om de ochtend door te komen. Een gezond ontbijt bevat (volkoren) brood of een volkoren graanproduct (Brinta of Muesli) met een melkproduct of fruit.

6. Stop met zeuren

Probeer niet eindeloos te zeuren. Met zeuren bereikt u niets. U moet nu eenmaal na een leuk weekend aan het werk en vroeg opstaan. Accepteer de situatie zoals hij is.
Door niet te zeuren voelt u zich vrolijker en uw omgeving vindt u een stuk leuker.

Probeer uw nieuwe ochtendritme vol te houden. U zult merken dat u na een paar weken minder moeite hebt met vroeg opstaan en u een stuk vrolijker de deur uit stapt.

 

Contact

Schoolstraat 2d
3781 GD Voorthuizen
T. 055 - 578 79 77
F. 055 - 578 79 75
E. APELDOORN@ALLRIGHT.NL